Candidatul ideal nu mai este ireal

„Integritate profesională, eficiență, spirit întreprinzător”. Acestea sunt doar câteva dintre calitățile indispensabile pentru job-ul la care râvnești, dar sunt ele de ajuns pentru a te face remarcat? În ziua de azi, piața muncii este mai competitivă ca niciodată, iar o simplă diplomă de licență nu va face diferența. Ceea ce caută cu adevărat angajatorii este experiență și pasiune, așa că e foarte important să ai inițiativă încă din timpul facultății. Cum poți face acest lucru?

 

  1. Internship

 

Un internship poate fi soluția pe care o cauți. Vei avea ocazia de a lucra într-un mediu profesional și de a câștiga experiență, în timp ce poți testa diferite oportunități de carieră. În plus, un internship îți poate oferi șansa de a participa la numeroase întâlniri și evenimente, unde vei învăța să interacționezi și să comunici cu profesioniști din domeniu. Vei deveni un adevărat expert în time management și, nu în ultimul rând, CV-ul tău va avea de câștigat.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este foarte important să îți alegi internship-ul cu mare atenție, în funcție de pasiunile tale și de perspectiva pe care o ai asupra viitoarei tale cariere.

 

  1. Voluntariat

 

O altă opțiune ideală pentru tine ar putea fi voluntariatul. Probabil aici intervine întrebarea „De ce mi-aș irosi timpul muncind pe gratis?”, însă niciun act de caritate, indiferent de cât de mic este, nu va trece neobservat, iar cel mai de preț cadou pe care îl poți oferi este chiar timpul tău.

Prin implicarea în diferite organizații, te vei dezvolta atât pe plan personal, cât și profesional. Corpul tău îți va fi recunoscător: studiile arată că persoanele implicate în acțiuni de voluntariat sunt mai stabile din punct de vedere emoțional, mai energice, mai împlinite și mai fericite. Mai mult decât atât, vei cunoaște oameni noi cu interese asemănătoare ție, te vei putea implica în proiecte care te pasionează, vei învăța să lucrezi în echipă și îți vei perfecționa abilitățile de comunicare.

Pe lângă plusul pe care îl vei aduce CV-ului tău, prin voluntariat vei avea ocazia de a te implica într-o cauză care te inspiră, iar fericirea pe care o vei aduce în viețile altora, îți va aduce ție o bucurie și mai mare.

 

Fie că decizi să faci un internship sau hotărăști că voluntariatul este mai potrivit pentru tine, angajatorii vor aprecia dorința ta de implicare, devotamentul și abilitățile pe care le-ai dobândit, iar acest lucru te va aduce cu un pas înaintea celorlalți candidați.

Într-o lume care se schimbă mai repede decât putem noi să alergăm după ea, trebuie să ieși din zona ta de confort și să explorezi cât de mult poți, pentru că cele mai valoroase experiențe sunt cele care te provoacă să te depășești pe tine însuți.

 

Elisa Adam

Membru Departament Educaţional

Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SiSC)

You may also like...