Campionat de Baschet umanitar-ediția de Paște 2014

Academia SpEranței este un proiect caritabil bianual, care își propune să ofere un sprijin persoanelor defavorizate prin organizarea unor acțiuni de strângere de fonduri. În cea de-a douăsprezecea ediție a proiectului, cauza o reprezintă Fundaţia Casa Lidia din Domneşti. Aceasta adăposteşte 19 copii atât abandonaţi, cât şi orfani, dar nu beneficiază de niciun fel de ajutor de la stat sau din fonduri europene.

La sfârșitul lunii martie, 29.03.2014, a avut loc “Campionatul de Baschet umanitar”, care s-a desfășurat în sălile de sport a ASE-ului din clădirea Cihoschi.La acest ultim eveniment, al acestei ediții, au participat aproximativ 50 de persoane care au fost împărțite în 10 echipe,fiecare fiind formată din 3 participanți + o rezervă, majoritatea studenți ai ASE-ului, dar și tineri de la alte centre universitare, pasionați de acest sport, și dornici totodată să aducă bucurie în sufletele unor copii.Meciurile s-au jucat în 2 săli, ce au fost delimitate fiecare în 2 părți, iar pe baza victoriilor obținute au fost alese și echipele finaliste.

Au participat patru arbitrii de la Universitatea de Educație Fizică și Sport, iar băieții de la RedBull au fost, și ei prezenți pentru a oferi o doză de energie atât participanților, cât și susținătorilor.

A fost un eveniment unde am cunoscut oameni noi și ne-am distrat cu toții, de la jucători, arbitrii, organizatori, până la cei prezenți în sală pentru a-și susține preferații, însă cel mai important este că am reușit să ajutăm și să aducem zâmbete pe chipurile unor copii.

You may also like...