Biblioteca Centrală ASE

Cunoşti bine ingredientele clasice ale unui student eminent – învăţat pe brânci, prezenţe zilnice la cursuri şi seminarii, dar şi ore în şir petrecute în bibliotecă. În special, pe măsură ce sesiunea de examene se apropie, bibliotecile sunt locurile în care întâlneşti studenţi care s-au pus pe muncit pentru proiecte şi examene în al doisprezecelea ceas, dar şi pe cei care au fost o prezenţă constantă de la începutul anului.

 

Biblioteca centrală a Academiei de Studii Economice îţi pune la dispoziţie colecţii organizate în acces liber la raft, accesul la bazele de date economice online, 7 săli de lectură cu circa 500 de locuri şi 2 centre de împrumut. Accesul la documentele şi serviciile bibliotecii se face pe baza unui card cu cod de bare eliberat GRATUIT de către ASE. Acesta este valabil pe întreaga perioadă a studiilor în ASE şi nu este transmisibil.

 

ATENȚIE!  Pierderea cardului trebuie anunţată imediat la biroul de emitere a permiselor, printr-o declaraţie pe propria răspundere, preţul noului card fiind de 20 RON.

În acelaşi timp, poţi accesa catalogul online al bibliotecii la adresa http://www.biblioteca.ase.ro/catalog/, de pe orice calculator din Campusul ASE sau din exterior, printr-o simplă conexiune la internet.

 

Programul de funcţionare al bibliotecii:

Luni-Vineri: 8:30-20:30

Sâmbătă: 8:30-14:30 (în perioada de sesiune şi de presesiune, numai în sălile de lectură “Victor Slăvescu” şi “Paul Bran”).

Studenţii de la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică pot beneficia de:

  •   Sala de Lectură CSIE: Cladirea Madgearu, etaj 7, sala 2717.

              Program de lucru: Luni-Vineri: 8:30-20:30.

  •   Centrul de Împrumut CSIE: Clădirea Madgearu, etaj 7, sala 2716.

              Program de lucru: Luni-Joi: 8:30-16:30;

                          Vineri:8:30-14:00.

 

ATENŢIE!   Biblioteca este închisă în perioada sărbătorilor legale.

 

Există anumite reguli de funcţionare a bibliotecii care impun respectarea liniştii, ordinii şi folosirea mobilierului şi a celorlalte bunuri, fară a le produce deteriorări. Încălcarea acestor reguli sunt sancţionate fie prin suspendarea temporară sau definitivă a cardului, fie prin aplicarea unor amenzi încadrate între 30 şi 75 RON. De asemenea, numărul de titluri disponibile pentru împrumut este de 3 exemplare, iar termenul de împrumut este cuprins între 3 şi 30 de zile şi poate fi prelungit o singură dată.

 

Detaliile privind actualizări ale programului de funcţionare, tarife pentre utilizatorii externi, noutăţi sau diverse aspecte legate de activitatea bibliotecii, le gaseșţi la avizierele bibliotecii şi pe pagina web a acesteia: www.biblioteca.ase.ro .

În concluzie, Biblioteca Centrală ASE reprezintă o sursă de informare permanentă şi o prezenţă activă în viaţa noastră, a studenţilor. Aşadar, haideţi să profităm de biblioteca facultăţii noastre şi de resursele şi serviciile oferite de aceasta, pentru a atinge cel mai înalt nivel al educaţiei economice!

 

Nicoleta Davidică

Membru al Departamentului Educațional

You may also like...