Beneficii studențești-decontarea abonamentelor RATB!

Fiind student poţi beneficia de anumite drepturi, iar o categorie pe care studenţii o iubesc foarte mult este aceea a drepturilor financiare. În această categorie se regăseşte şi dreptul studenţilor de a-şi deconta abonamentul RATB, însă trebuie avut în vedere faptul că această decontare se acordă doar studenţilor de la forma de învăţământ bugetată.
Dacă ţi-ai făcut un abonament lunar la RATB trebuie să ştii că ai dreptul să ceri decontarea acestuia, însă eşti nevoit să urmezi câţiva paşi simpli fără de care această decontare nu este posibilă. În primul rând trebuie să păstrezi bonul fiscal eliberat de casieria RATB în momentul în care ţi-ai făcut abonamentul, dar trebuie să ceri să îţi ştampileze bonul deoarece bonurile ce nu au ştampila RATB pe ele nu vor fi decontate. Pe spatele bonului va trebui să îţi notezi numele complet, CNP-ul, facultatea, anul de studiu și grupa din care faci parte. După ce ai completat datele pe spatele bonului trebuie să-l dai şefului de grupă, acesta fiind obligat să adune toate bonurile fiscale din grupa sa și să le ducă la camera 0438, etaj IV, clădirea Ion Angelescu ( Căderea Bastiliei) în zilele alocate facultăţii la care învaţă. Pe lângă bonuri, şefii de grupă trebuie să aibă şi fişierul cu componenţa grupei pe un stick.

Repartizarea facultăţilor pentru depunerea abonamentelor aferente lunii noiembrie:

1. F.A.B.B.V – C.I.G : 9 şi 10 decembrie, ora 8:00 – 14.00
2. MAN Ec – MAN.Ad.Publică : 10 şi 11 decembrie, ora 8:00 – 14.00
3. CSIE – REI : 11 şi 12 decembrie, ora 8:00 – 14:00
4. COMERŢ – ECONOMIE : 12 şi 13 decembrie, ora : 08:00 – 14:00
5. EAM – FABIZ – MARKETING : 13 şi 16 decembrie, ora 08:00 – 14:00

ATENȚIE! În zilele de vineri programul este doar până la ora 12:00!

      Aşa că, dacă ai abonament RATB pe luna noiembrie, dă-i şefului tău de grupă bonul fiscal şi stai cu gura pe el ca să îl ducă la decontat. Este luna cadourilor şi nu îţi strică niște lei în plus!

Iulian Tărâță
Membru al Departamentului Educațional

You may also like...