Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Studenților!

Ziua Internațională a Studenților este celebrată anual, pe 17 noiembrie, fiind marcată de curajul și perseverența miilor de studenți care, în trecut, s-au revoltat împotriva regimurilor politice totalitare și au luptat pentru dreptul la libertate și independență. Această dată comemorează evenimentele care au avut loc în 1939, la Praga, când studenții au protestat împotriva ocupației germane. Naziştii din Cehoslovacia au suprimat această demonstrație a studenților, ce doreau crearea unei Republici Cehoslovace independente. Protestele l-au enervat și pe Hitler și, în aceeași zi, a ordonat închiderea instituțiilor superioare de învățământ din Cehia. Un număr de 1200 de studenți și profesori au fost trimiși în lagăre de concentrare, iar nouă lideri ai studenților au fost condamnați la moarte.

 

Doi ani mai târziu, în 1941, Consiliul Internațional al Studenților de la Londra a luat decizia ca 17 noiembrie să fie declarată oficial Ziua Internațională a Studenților, ziua în care tinerii au revoluționat societatea și au îndrăznit să protesteze împotriva sistemului. Această zi nu trebuie umbrită de manifestaţiile din trecut, ci văzută ca un prilej de a celebra munca şi realizările noastre pentru o societate mai bună şi de a arăta că nouă ne pasă şi nu ne vom opri niciodată din luptă.

 

SiSC doreşte să ureze un sincer “La mulţi ani” tuturor studenţilor din România şi să le reamintească faptul că indiferent de specializare, universitate sau facultate, noi, împreună, suntem speranţa ţării. Tinerii au jucat şi vor juca un rol important în promovarea valorilor şi principiilor naţionale, fără noi este de neconceput ideea unui  stat prosper, ideea unui stat pentru toţi, democratic şi corect, care este visul întregii naţiuni.

 

A venit momentul să fim conştienţi de puterea pe care o avem şi de faptul că alţii depind de noi, căci noi suntem prezentul şi viitorul României. Suntem importanţi, suntem o voce puternică ce trebuie să se facă auzită şi, mai mult ca oricând, opiniile noastre să fie ascultate. Doar noi putem transforma dorinţa în realizare şi visul în adevăr, doar noi putem aduce schimbarea, căci suntem tot ceea ce ţara are mai bun.

Să nu uităm că lupta nu o ducem doar pentru noi, ci şi pentru generaţiile ce vor veni în urma noastră, să nu ne dăm niciodată bătuţi şi să căutăm întotdeauna dreptatea. Ce e şi mai important e că noi deţinem cea mai puternică armă din lume: EDUCAŢIA!

You may also like...