Alege-ți reprezentantul !

Ești o persoană dornică să ajute, calculată, dar și apropiată totodată de oamenii ce te înconjoară? Vrei să ai un cuvânt de spus cu privire la ce se întâmplă în comunitatea din care faci parte şi să ieşi din anonimat? Vrei să nu fii indiferent şi să-i laşi pe alţii să decidă în numele tău? Vrei să fii chiar tu vocea colegilor tăi?

Dacă în perioada liceului, prin această descriere, puteai sa te indentifici cu șeful clasei, acum te anunțăm că ai trecut la un alt nivel, cel universitar. Impactul provocat de deciziile tale se va răsfrânge acum asupra a câtorva zeci, chiar sute de studenți, deci responsabilităţile au crescut.
Cum începe totul? Poți alege să candidezi pentru a deveni reprezentantul seriei tale. Ai nevoie doar de curaj, ca să demonstrezi în fața colegilor tăi abilitățile care te recomandă. Nu-ți fie frică de atribuții! Alături de ceilalți șefi de serie vei avea grijă ca lucrurile să meargă bine , iar deciziile luate de conducerea universităţii şi resimţite şi la nivel de facultate să nu afecteze viața studenților. Trebuie să știi să acționezi prompt dacă apar probleme, vei contribui la programarea examenelor și, de asemenea, vei face parte din comisiile de acordare a burselor, taberelor și locurilor de cămin şi nu numai. Tu vei fi puntea de legătură dintre colegii tăi și profesori, conducerea facultății sau universității, în funcție de nivelul de reprezentare la care dorești să te implici. Vei fi vocea lor, pentru că datorită nouă, studenților, universitatea există.
Consiliul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică este forma ce reunește toți reprezentanții seriilor, din fiecare an. Această structură are rol consultativ, ceea ce înseamnă că studenții preocupați de problemele colegilor pe care îi reprezintă dezbat, discută și încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestora, soluții pe care le vor face cunoscute și conducerii facultății.
Dacă îți dorești ca punctul de vedere al colegilor tăi să fie auzit și mai sus, candidează pe unul din locurile disponibile studenților în Consiliul Facultății, cel mai înalt nivel de reprezentare de la nivel de facultate, unde vei fi ales prin vot de către toți studenții anului tău, iar mai apoi poți candida pe unul dintre locurile destinate studenților din CSIE în Senatul Universitar. Un lucru foarte important este că 25% din membrii Senatului Universitar sunt studenți, deci deciziile care se vor lua la nivel de universitate pot fi influențate de alegerea lor.

AICI, programarea alegerilor șefilor de serie !!

Te-am convins? Mai ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi pe info@sisc.ro și îți garantăm ajutorul nostru!

You may also like...