Alege opționalul care ți se potrivește!

Dacă te lovești în fiecare zi de următoarele: analiză matematică, sisteme de operare, contabilitate sau algoritmi și tehnici de programare înseamnă că încă ești un ciberboboc.

Tot semestrul i-ai auzit pe cei din anul 2 vorbind despre opționalele la care s-au înscris. Acum este rândul tău să faci pasul acesta.

Ai citit lista cu opționale și totuși ești indecis deoarece nu ai destule informații? Deja ți-ai propus să le sortezi după criteriul „ care sună mai bine”? Nu te grăbi! Diana, Simona și Teodora vor să împartă cu tine experiența lor legată de opționalele urmate.

Diana – Gestiunea financiară a întreprinderii

Te-ai gândit vreodată să ai propria ta afacere? În cazul ăsta, Gestiunea financiară a întreprinderii te poate ajuta. Acesta este un opțional ce îmbină noțiuni din mai multe domenii, printre care finanțele și contabilitatea. Vei învăța despre „Indicatorii de echilibru financiar-patrimonial”, „Cascada soldurilor intermediare de gestiune”, „Politica de investiții a întreprinderii” și multe alte lucruri la fel de utile și interesante. Atât la seminar, cât și la curs vei face multe lucruri practice, aplicații, prin care vei analiza diverse societăți. Pentru seminar va trebui să pregătești un proiect pe echipe, care are ca scop aplicarea indicatorilor studiați asupra unei societăți alese de voi, iar la examen vei primi 10 grile și câteva aplicații. Astfel, această materie te pregătește pentru lumea afacerilor. Vei învăța niște lucruri pe care oricare dintre noi ar trebui să le știe și pe care majoritatea angajatorilor le cer unui absolvent al facultății noastre. Este adevărat că la acest opțional vei avea puțin de muncit, dar vei avea foarte multe de câștigat.

Simona – Antreprenoriat

Dacă ești în căutarea unui opțional ușor și folositor, care să-ți îmbunătățească viziunea asupra deschiderii unui potential bussines, antreprenoriatul este potrivit pentru tine. În cazul în care te-ai gandit vreodata că vrei să-ți deschizi o afacere și nu știi care sunt demersurile pe care trebuie să le faci, materia asta chiar iți va fi utilă. Mai mult decât atât, profesoara este foarte indulgentă și chiar încurajează studenții în această direcție. Anul acesta nota de la antreprenoriat nu a plecat de la 10, ci undeva de la 13, întrucât profesoara puncta în plus prezențele de la curs și diferite activități (review-uri pentru anumite cărți, urmărirea unor conferințe TED, citirea unor articole legate de antreprenori români etc.)

Examenul la această materie a valorat 50% din întreaga notă, iar seminarul 50%. Nivelul de dificultate al examenului a fost scăzut, am avut 20 grile cu un singur răspuns corect și de comentat un tabel. Seminarul de obicei este pus în ziua libera și are loc o data la 2 săptămâni. Prezența la el e foarte importantă pentru că în 2 din cele 5 seminarii trebuie sa realizați un proiect în echipă care constă într-un plan de afaceri după modelul Canvas, iar în penultimul seminar se prezintă proiectul. În primul seminar se prezintă modalitatea de notare, iar în ultimul, profesoara ne-a anuntat nota finală din seminar.

Teodora – Negocieri internaționale

De fiecare dată când dorim să obținem ceva – un bun material, să alegem filmul din seara asta, ce să mâncăm – suntem în esență mici negociatori. Termenul nu trebuie asociat doar cu firmele mari ce încheie negocieri la scală mare. Fiecare dintre noi, atunci când ne dorim ceva, negociem.

Dar pentru a ști cum să obții ceea ce îți dorești, ai nevoie de o bază, de tehnici cu privire la postura, mimica și gesturile pe care le faci. De asemenea, trebuie să știi cum să vorbești în funcție de tipul personalității persoanei de la care dorești să obții ceva. Uneori poate trebuie să știi când să fii ferm în legătură cu cererea ta sau când instigi chiar o negociere sau dreptul la negociere și din partea celeilalte persoane.

Așadar, Negocierile Internaționale, sunt de fapt o completare a ta în viața de zi cu zi. Poți să vezi la o scală redusă aplicabilitatea lor, dar te pot ajuta și pentru o viitoare carieră. Be smart! Think fast!

Simți că te identifici cu unul din opționalele descrise mai sus? Dacă da, înseamnă că acesta o să fie primul pe lista ta.

Acum, tot ce mai ai de făcut este să accesezi pagina personală și să îți alegi opționalele până 27 mai!

Vidroiu Adelina-Andreea
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică(SiSC)

You may also like...