Adunarea Generală ANOSR

În perioada 15-18 Martie s-a desfașurat Adunarea Generală ANOSR, eveniment la care au participat peste 100 de reprezentanți ai studenților din întreaga țară. În deschiderea evenimentului care a avut loc în Aula Magna a ASE București au participat și ministrii Remus Pricopie și Mihnea Costoiu care au declarat că sunt de acord și ca susțin participarea studenților în procent de 25% în alegerea rectorilor universităților și au promis de asemenea creșteri ale subvențiilor cămine – cantine anul acesta.

Declarații:
Ministrul Mihnea Costoiu a făcut o serie de asumări și declarații ca raspuns la solicitările reprezentanților studenților din Romania, prezenți la Adunarea Generală a federatiei. Discuțiile complete pot fi găsite aici: http://www.privesc.eu/Arhiva/15486/Adunarea-Generala-a-Aliantei-Nationale-a-Organizatiilor-Studentesti-din-Romania și încep la minutul 44:30 al filmării. Declarația Ministrului Mihnea Costoiu de susținere a participării studenților la decizia de alegere a Rectorului cu o pondere de 25% poate fi găsita la minutul 55:50. Declarația Ministrului Mihnea Costoiu conform căreia subvenția cămine-cantine va crește începând cu acest an poate fi găsită la minutul 74:30.
Totodată, Ministrul Remus Pricopie a facut o serie de precizări referitoare la organizațiile studentești și unele inițiative ANOSR. Discursul acestuia poate fi regăsit începand cu minutul 9:10 al filmării.

Tot în deschiderea AG ANOSR studenții au lansat studiul ”Implementarea Procesului Bologna în România – perspectiva studenților” din care reiese ca procesul nu a fost pe deplin implementat, iar foarte multe reforme au fost implementate fie procedural, superficial, fie deloc.

Pentru următoarea perioada reprezentanții studenților și-au setat ca obiective înlăturarea piedicilor aflate în calea exercitării dreptului de vot de către studenți (problemele legate de imposibilitatea studenților de a vota în localitatea de domiciliu), înființarea în cadrul Ministerului Educatiei Naționale a unui departament care să se ocupe de serviciile pentru studenți și susținerea lor de către minister, inclusiv a centrelor de consiliere și orientare în carieră, creșterea subvenției cămine-cantine în acord cu suma prevazută în Legea bugetului și modificarea unor prevederi ale oug nr 92/2012 (modificări în domeniul învățământului și cercetării).

Pentru mai multe detalii, vă stau la dispoziție:

Mihai DRAGOS – Președinte ANOSR          Brîndușa LUNGU– Vicepreședinte PR ANOSR
Tel: +40746 259 430                                       Tel: +40751 422 171
E-mail: mihai@anosr.ro                                 E-mail: brindusa@anosr.ro

You may also like...