Academia Speranței, Ediția de Paște 2014 – final de proiect

Academia SpEranței este un proiect caritabil bianual, care își propune să ofere un sprijin persoanelor defavorizate prin organizarea unor acțiuni de strângere de fonduri. În cea de-a douăsprezecea ediție a proiectului, cauza o reprezintă Fundaţia Casa Lidia din Domneşti. Aceasta adăposteşte 19 copii atât abandonaţi, cât şi orfani, dar nu beneficiază de niciun fel de ajutor de la stat sau din fonduri europene.

Standul de la etajul 1 din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică-Economică, s-a desfășurat pe parcursul săptămânii 31 martie-4 aprilie, prin care s-a prezentat cauza proiectului, atăt prin intermediul persoanelor ce au stat la stand, cât și prin videoclipul cu copii. La această activitate a avut loc o strângere de fonduri prin vânzarea prăjiturilor aduse de către membrii organizației, cât și prin donațiile oferite de studenți și profesori, în urma cărora s-a strâns suma de 1075.89 lei.

După cele trei evenimente principale ale proiectului: petrecerea tematică ”Life in Colors”, campionatul de fotbal “Cupa Speranței”, campionatul de baschet ” Cupa Speranței ” și după activitățile de prezentare a cazului la stand, în cămine, la cursuri și în timpul spectacolelor din cadrul proiectului Serile Teatrului Studențesc s-a obținut suma de 6000,95 lei.

Cumpărăturile au avut loc duminică, 6 aprilie, în Carrefour, într-un interval de 3 ore. Pe baza listelor realizate cu ajutorul personalului de la Fundaţia Casa Lidia din Domneşti, ce includeau alimente si alte produse necesare lor, ne-am organizat în patru echipe alcătuite atât din membrii proiectului cât și din alți SiSCoți și am cumpărat toate cele necesare.

Deplasarea noastră și cumpărăturilor a avut loc prin intermediul personalului de la casa de copii, dar și prin intermediul microbuzului pus la dispoziție de către Academia de Studii Economice.

După cumpărături, a avut loc vizita la casa de copii, unde bucuria și-a găsit destinația în fiecare dintre noi, timp de cel puțin două ore petrecute cu copii. În acest interval am stat de vorbă cu ei, ne-am jucat, pe scurt ne-am distrat, ne-am bucurat de toată munca pe care o depusesem până atunci și de asemenea am descoperit că sunt niște copii extraordinari, care luptă pentru visurile lor, indiferent de obstacolele pe care le-au înfruntat.

În finalul acestei ediții, vă mulțumim ca ne-ați fost alături pe parcursul întregului proiect și sperăm să ne susțineți și în următoarele ediții.

 

Și nu uitați, gândiți cu inima!

 


 

You may also like...