A treia ședință Dare to Speak

Zilele trec cu repeziciune și iată-ne ajunși la cea de-a treia ședință din cadrul proiectului Dare to Speak. Aceasta a avut loc pe data de 19 mai 2016, ora 18:00, în cadrul facultății de Cibernetică, clădirea Virgil Madgearu, sala 2013.

Seara a început cu o prezentare a proiectului, făcută de cei doi coordonatori Bogdan Costăchescu și Robert Moldoveanu, care l-au adus în fața publicului pe invitatul special, Ionuț Bodonea. Acesta ne-a povestit despre modul în care a luat naștere „10Lucruri” și ne-a dat câteva sfaturi cu privire la vorbitul în public. Unul dintre secretele lui este cititul. Lectura este un factor definitoriu și te poate ajuta extrem de mult dacă vrei să vorbești în public. Ionuț ne-a recomandat și tehnicile de stand-up sau cursurile de actorie, pentru a ne putea descurca mai bine pe scenă. De asemenea, a îndemnat participanții să vorbească în fața oamenilor ori de câte ori au ocazia. A urmat apoi o sesiune de întrebări din partea publicului. Astfel, participanții au putut interacționa mai ușor cu invitatul și au aflat o mulțime de lucruri despre el. Printre sfaturile primite de la Ionuț se mai numără următoarele: fii atent la public și adaptează-ți discursul în funcție de acesta, fă ceea ce-ți place, învață din greșeli, dacă uiți o parte a discursului, umple golul cu ceva ce știi (spune o poveste), implică-te în activități extracurriculare.

În continuare, Silvana Olteanu a ținut un training despre Time Management. Aceasta a implicat publicul în diferite jocuri prin care a evidențiat importanța gestionării timpului și faptul că fiecare dintre noi are propria viziune asupra acestuia. Silvana ne-a vorbit și despre Matricea lui Eisenhower și tehnica POMODORO. Ea ne-a mai spus că pentru a manageria timpul mai bine, trebuie să O-bservi, A-nalizezi, și să S-chimbi. De asemenea a evidențiat faptul că un lucru important este să te cunoști pe tine însuți.

A urmat apoi primul curajos, Cristi Rosnovschi, care a ținut un discurs despre Public Speaking.Printre sfaturile oferite de acesta se numără: fiți pozitivi, aveți încredere în voi, lăsați lucrurile să vină de la sine, citiți cât mai multe cărți și multe altele. Acesta a îndemnat participanții să vorbească în public pentru a se dezvolta.

Următorul speaker a fost Roxana Cismaru, care ne-a vorbit despre conceptul de frumusețe. A scos în evidență faptul că societatea actuală se confruntă cu o tendință de standardizare, iar oamenii uită să mai fie buni cu cei din jurul lor. Prin discursul ei, Roxana ne-a făcut să înțelegem că, „Cea mai de preț parte a frumuseții este cea pe care un tablou nu o poate reda.”, concluzionând cu faptul că frumusețea este născătoare de artă.

În final, Dina Miruna ne-a vorbit despre legătura dintre film și viața reală. Ea a făcut o conexiune originală între filmul Se7en și Public Speaking. Astfel, cele 7 păcate au devenit cele 7 păcate oratorice(mândria, invidia, iubirea de arginți, lăcomia, lenea, mânia, desfrânarea).

Invitatul special și cei care au avut curajul să iasă în față au fost premiați cu ajutorul sponsorilor noștri. Sperăm că participanții s-au simțit bine și au aflat cât mai multe lucruri noi. Nu uitați, pe 25 mai va avea loc următoarea ediție Dare to Speak. Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Păvăluc Diana-Andreea
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

You may also like...