Dublarea burselor și transport gratuit

În cele din urmă s-a obținut victoria studenților din România!

Cu toții conștientizăm importanța studenților în societate. Ei reprezintă stâlpii de susținere ai țării și sunt factorul esențial în dezvoltarea și progresul comunității, atât prin calitățile lor profesionale, cât și prin seriozitatea de care dau dovadă.

De asemenea, cunoaștem situația dificilă cu care s-a confruntat și încă se confruntă țara noastră din punct de vedere birocratic și economic, iar această măsură este în totalitate benefică pentru pregătirea tinerilor. Dublând bursele studențești se sporește accesul la un nivel ridicat de educație, iar gratuitatea transportului prin eliminarea cupoanelor evită birocrația de la casele de bilete și, totodată, facilitează procesul de deplasare al studenților chiar din părțile îndepărtate ale țării spre universități.

În urma demersurilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care fondul pentru bursele studenților crește de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună, iar studenții vor beneficia de transport gratuit pentru călătoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri la clasa a II-a.

Datorită faptului că munca noastră din studenție ne este răsplătită, aceste măsuri nu pot decât să ne bucure și să ne motiveze spre dezvoltare.

Drept urmare, universitățile de stat din România ar trebui să mărească valoarea burselor acordate sau să acorde un număr mai mare de burse studenților, cel târziu din semestrul al doilea al acestui an universitar. Nu în ultimul rând, Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC) salută decizia luată și încurajează studenții reprezentanți din Senatul Universitar să propună mai departe în fața Academiei de Studii Economice creșterea atât a cuantumului cât și a numărului de burse.

Paul Alexandru Pătru
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

You may also like...