„The Economy Lesson”

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu Academia de Studii Economice Bucureşti, a organizat astăzi, în cadrul ASE, dezbaterea „The Economy Lesson”. Evenimentul s-a desfăşurat sub forma unei discuţii interactive între studenţii din cadrul ASE, SNSPA şi Universitatea Bucureşti şi invitaţii speciali ai evenimentului:

  • Theodor Dumitru Stolojan, Membru al Parlamentului European (Grupul Partidului Popular European), Vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare
  • Prof. Univ. Dr. Mircea Coşea
  • Aurelian Dochia, analist economic
  • Adrian Izvoranu, Preşedinte Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă

Dezbaterea „The Economy Lesson” şi-a propus, de asemenea, să creeze cadrul unei dezbateri reale pe teme economice, aducând în atenţia tinerilor prezenţi la eveniment subiecte precum importanţa măsurilor adoptate la nivel european în vederea ieşirii din criză şi evitării altor posibile crize, prin stabilirea unui ritm pozitiv de creştere economică.

„The Economy Lesson” a avut loc în contextul campaniei de informare şi de conştientizare iniţiate de Parlamentul European pentru alegerile europarlamentare, programate pentru perioada 22-25 mai 2014. Unul dintre obiectivele principale ale acestei campanii este de a informa cetăţenii cu drept de vot, în mod special tinerii, asupra activităţilor pe care le desfăşoară Parlamentul European în domeniile de interes pentru ei, dar şi a rolului activ pe care aceştia îl pot avea în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene.

Unul dintre scopurile principale ale evenimentului a fost acela de a comunica studenţilor participanţi aspectele principale cu privire la activitatea Parlamentului European şi politicile europene în domeniul financiar-economic cu impact semnificativ pentru România, astfel încât aceştia să devină mai bine informaţi în privinţa demersurilor la nivel european pentru ieşirea din criză şi crearea de noi locuri de muncă. Totodată, aceştia au putut afla de la invitaţii speciali ai evenimentului răspunsuri la preocupările şi problemele cu care se confruntă tinerii din România, studenţii având oportunitatea de a-şi exprima opiniile în mod liber şi de a dezbate subiecte pertinente cu privire la situaţia economică actuală, alături de experţi în domeniu.

 

Mai multe detalii:

Biroul de Informare al Parlamentului European în România

Tel:         +40 21 405 0880

Fax:        +40 21 405 0886

E-mail: epbucarest@europarl.europa.eu

 

Campania de informare iniţiată de Parlamentul European cu privire la alegerile europene din perioada 22-25 mai 2014 se desfăşoară sub sloganul „Acţioneză. Reacţionează. Decide.” şi include o serie de evenimente interactive menite să reflecte cele mai importante iniţiative legislative aflate pe agenda Parlamentului European, concentrate în jurul a 5 teme principale: Economie, Calitatea vieţii, Locuri de muncă, Buget şi UE în lume.

Campania pentru alegerile din 2014 îşi propune să aducă la cunoştinţa votanţilor de pe întreg teritoriul UE cele mai importante decizii luate de către Parlamentul European şi consecinţele acestora, precum şi modul în care cetăţenii pot influenţa aceste decizii în beneficiul comunităţilor din care fac parte. Noile prerogative ale Parlamentului European, ca urmare a intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona, inclusiv noile reguli cu privire la alegerea Preşedintelui Comisiei Europene de către Parlamentul European vor fi, de asemenea, mesaje evidenţiate în cadrul acestei campanii. Astfel, Parlamentul European îşi propune să sublinieze impactul votului asupra direcţiei politice a viitorului legislativ european.

 

You may also like...